Kaarten verwisselen

Voorbereiding:

Leg 2 dezelfde kaarten met dezelfde rug kleur boven op een spel kaarten, (b.v. H3). Op de bovenste H3 schrijf je op de beeldzijde jouw eigen naam en leg deze weer met de rugzijde naar boven terug (onthoudt hoe het geschreven is).

 

Vertoning:

Laat een toeschouwer met een vrije keus uit een waaier een kaart kiezen, en deze kaart met de beeldzijde naar boven op tafel neerleggen. Pak daarna een viltstift uit je zak en laat de toeschouwer zijn naam hierop zetten. Terwijl hij/zij de naam opschrijft, draai je (ongezien) de bovenste kaart om en houd hier een breek tussen. Dan leg je hun gesigneerde kaart op de bovenste omgedraaide kaart en draai daarna met een dubbellift alle twee om.

Neem dan de bovenste kaart en vouw deze in vieren, zonder dat zij de beeldzijde kunnen zien en leg deze tussen de handen van de toeschouwer. Maak weer een dubbellift, en draai beide kaarten om. Schrijf nu op de bovenste kaart je naam op de beeldzijde en draai weer de twee kaarten om met een dubbel lift, let erop dat dit ongeveer hetzelfde is als je voorbereidde kaart. Deze bovenste kaart vouw je ook in vieren en leg deze tussen je eigen handen. Maak een pas-pas beweging en de kaarten zijn verwisseld.

 

Download hier de PDF beschrijving!