Bestuur

De Dutch Magical Society wordt gestuurd door een enthousiast bestuur:

Voorzitter:                        Dennis Renardel de Lavalette
Penningmeester:             Kaj Uhl (tevens vicevoorzitter)
Secretaris:                         Jorrit Schooneman
Alg. Bestuurslid:              Ger Copper
Alg. Bestuurslid:              Ab Schouten
Alg. Bestuurslid:              Peter Lameris
Alg. Bestuurslid:              Marjolein Hermans

Als je vragen hebt over ons bestuur kun je altijd contact met ons opnemen.


Dennis Renardel de Lavalette

Mijn naam is Dennis Renardel de Lavalette, ik ben leerkracht in het speciaal basis onderwijs. Ik vind het belangrijk dat je leert van elkaar maar elkaar niet kopieert. Elk mens moet kunnen worden wie hij werkelijk is. Ontwikkelen doe je pas als je je veilig voelt. Dat is mijn taak binnen deze club. Hierbij kan ik leden het best begeleiden. Ik heb een goede kijk op wat iemand kan of nog kan ontwikkelen en hoe dat past in wat mensen graag willen zien. Hierdoor heb ik inmiddels al heel wat jaren prijswinnaars weten neer te zetten.


Kaj Uhl

Mijn naam is Kaj Uhl, met veel enthousiasme heb ik als jonge goochelaar een kinderprogramma opgezet. Ik merkte na een tijdje dat het niet meer voldeed aan wat ik wilde uitstralen. Als ik samen met andere goochelaars over het programma praat dan merk ik dat we elkaar kunnen helpen en dat je zo op nieuwe ideeën komt en je niveau omhoog tilt. Ik ben naast het goochelen veel met muziek bezig, het lijkt mij mooi om mijn hobbies te combineren. Toen Dennis mij vertelde over het opstarten van deze vereniging en vroeg of ik hem wilde ondersteunen, heb ik daar natuurlijk vol enthousiasme ja op gezegd.


Jorrit Schooneman

Mijn naam is Jorrit Schooneman, vol enthousiasme zet ik mij vol passie voor de Nederlandse goochelkunst. Vanaf 2011 verzorg ik verschillende goochelvoorstellingen, met name voor kinderen. In 2014 viel ik samen met coach en onze voorzitter Dennis in de prijzen tijdens de Nederlandse kampioenschappen. Naast goochelen studeer ik Mediamanagement in Amsterdam. In mijn vrije tijd houdt ik mij bezig met de productie van verschillende evenementen binnen het Media- en theatervakgebied. Met mijn mediabedrijfje JSocial heb ik afgelopen jaren verschillende websites gebouwd voor goochelaars binnen Nederland. Kennis overdragen en delen met elkaar is iets bijzonders en wat ik graag koester binnen onze vereniging.


Ger Copper

Mijn naam is Ger Copper en ik ben goochelaar en kunstenaar in hart en nieren. Ik kan er geen genoeg van krijgen. De goochelkunst heeft bij mij het licht aangestoken in mijn leven en is nooit gedoofd! In dit licht ben ik al 46 jaar actief als goochelaar waarvan tot nu toe 35 jaar beroepshalve. Tijdens het FISM in 1979 werd ik zelfs wereldkampioen. Nu ben ik algemeen bestuurslid bij Dutch Magical Society en leid ik de Dutch School of Magic in Assendelft. Ik hoop met het delen van mijn ervaring, de kleinkunst op een hoger niveau te tillen.


Ab Schouten

Mijn naam is Ab Schouten en ik run samen met mijn vrouw Feestwinkel Heemstede. Dankzij de feestwinkel ben ik in aanraking gekomen met het goochelen. Niet alleen goochelen heeft mij gegrepen, ook clownen en acteren doe ik met veel plezier. Zo ben ik niet alleen te boeken als kindergoochelaar (Ab Appelsap) maar ook als Sint ben ik erg druk. Als acteur ben ik vaak te vinden op diverse festivals, zo liep ik als schutter op het Frans Hals festival en als middeleeuws soldaat op slot Loevestein. Het liefst werk ik voor kinderen. Ik vind het erg leuk dat bij ons op de clubavond de jeugd en de volwassenen door elkaar heen lopen.


Peter Lamer

Mijn naam is Peter Lameris en ik goochel al een paar jaar. Ik ben jaren entertainer geweest op camping- en bungalowparken. Daar speelde ik heel veel meeleef-theater, ook wel het spelen van typetjes. Toen ik daarmee stopte ging ik het optreden voor publiek missen. Ik ben toen begonnen met het ballon-modelleren en van het een kwam het ander. Goochelen doe ik nog niet heel veel maar ik leer op elke clubavond wel weer iets nieuws. Dit hoop ik nog heel lang vol te kunnen houden. Voor vragen tot het spelen van typetjes kun je altijd bij mij terecht.


Marjolein Hermans

Mijn naam is Marjolein Hermans, getrouwd met Marcel van der Velde (ook lid van onze mooie club) en heb een dochtertje van anderhalf, Annika. Samen met Marcel ben ik vijf jaar hoofdredacteur geweest van het toen nog papieren exemplaar van de Informagie. Een mooie en leerzame tijd waarin ik onder andere Hans Kazan, Teller en Uri Geller heb mogen interviewen. Ik hoop dat mijn bijdrage er mede voor kan zorgen dat de Dutch Magical Society een fijne club blijft waar alle leden met plezier naar toe gaan. Bij de DMS creeren wij met zijn allen een sfeer die ik nergens anders aantrof.

Marcel en ik hebben twee bedrijven. Muziek en Magie = voor de schermen: onze magische optredens en ook ons DJ werk. Leukemensen = achter de schermen: fotografie, licht- & geluidstechniek, voice-overs en video. Ook helpen we andere goochelaars met het samenstellen van hun achtergrondmuziek, eventueel aangevuld met geluidseffeceten en voice-overs. Daarnaast zijn we altijd druk in de weer met radio. De meest interessante show voor goochelaars is 'Magic Magazine' een podcast helemaal gewijd aan de kleinkunst, met name de magie. Gek genoeg houden we dan nog steeds vrije tijd over en dan varen we graag door de grachten van Amsterdam met ons bootje.